Harmonie

Logo

Dit is het oorspronkelijk orkest, een vrij volledig harmonieorkest met een 60-tal muzikanten.
In 2012 zijn we door de jury van het provinciaal orkesttornooi in de afdeling 'uitmuntendheid' geplaatst. 4 jaar later hebben we kunnen bevestigen in deze afdeling, en dit zelfs met onderscheiding.

Het orkest verzorgt jaarlijks een 3-tal concerten in de gemeente, en is ook regelmatig te gast op het Zomerfestival van de stad Antwerpen (dierentuin of Groenplaats) en op de zondagconcerten op het Wapenplein in Oostende, of op de dijk te Knokke.

Repetities gaan door op vrijdagavond van 20u15 tot 22u15 in zaal 'Het Welzijn'.

De dirigent

Erik

Erik Mast werd op 15 mei 1966 in Hemiksem geboren. Op zijn zesde krijgt hij zijn eerste muzieklessen van zijn vader en grootvader. Hij behaalt zijn einddiploma trombone met grote onderscheiding en de regeringsmedaille in de klas van Bernard Versavel in 1985.

Aan het Koninklijk Vlaams Muziek-conservatorium van Antwerpen sleept hij verschillende prijzen in de wacht: in 1986 de 1ste prijs notenleer, in 1988 de 1ste prijs bastrombone en transpositie, in 1990 de 1ste prijs kamermuziek in de klas van Theo Mertens en ten slotte in 1991, het Hoger Diploma bastrombone met grote onderscheiding.

Zijn professionele loopbaan begint Erik Mast in 1987, als vaste vervanger en freelance muzikant bij o.a. het Nationaal Orkest van België, de Filharmonie van Vlaanderen, de Koninklijke Muntschouwburg, het Rotterdams Filharmonisch Orkest, I Fiamminghi, de Nieuwe Muziekgroep en het Nieuw Belgisch Kamerorkest.

Hij werd vaste bastrombonist bij het koperensemble Theo Mertens, het Gabrieli koperensemble, Trombonetrio Bucina, het BRT Filharmonisch Orkest en de Vlaamse Opera. Zijn arrangementen en composities worden gepubliceerd bij Beriato, DMP en Warwick Music England. Voor Concertband De Scheldezonen uit maakte hij een arrangement voor harmonie-orkest van de Carmina Burana van Carl Orff.

Verder is hij ook actief als jurylid voor conservatoria en muziekacademies, en als cd-opnameleider voor diverse ensembles en solisten. Van 1990 tot 2006 dirigeerde Erik de Koninklijke Liberale Harmonie De Vrede uit Aartselaar en van 2005 tot 2015 Fanfare De Lindekring uit Zoersel. Sinds 2001 dirigeert Erik de Concertband De Scheldezonen uit Hoboken en sinds 2015 staat hij ook bij de Verenigde Vrienden voor het orkest.

De muzikanten

Iedereen met voldoende muzikale kennis kan muzikant van onze harmonie worden.

In het harmonieorkest zijn het natuurlijk hout- en koperblazers en slagwerkers die op hun vertrouwde instrumenten kunnen spelen. Voor andere kan altijd naar een gepaste oplossing worden gezocht.
Wie twijfelt aan zijn kunnen, of zeker is dat hij nog niet voldoende zijn weg zal vinden in het harmonieorkest, is er altijd de jeugdharmonie. Hier kan men gerust zijn eerste stappen zetten in de wereld van de hafabra. Opgelet de noodzakelijke scholing haal je best in de plaatselijke muziekacademie.