Harmonie

harmonie

Dit is het oorspronkelijk orkest, een vrij volledig harmonieorkest met een 50-tal muzikanten. In 2012 zijn we door de jury van het provinciaal orkesttornooi in de afdeling 'uitmuntendheid' geplaatst. 4 jaar later hebben we kunnen bevestigen in deze afdeling, en dit zelfs met onderscheiding.

Het orkest verzorgt jaarlijks een 3-tal concerten in de gemeente, en is ook regelmatig te gast op het Zomerfestival van de stad Antwerpen (dierentuin of Groenplaats) en op de zondagconcerten op het Wapenplein in Oostende, of op de dijk te Knokke.

Repetities gaan door op vrijdagavond van 20u15 tot 22u15 in zaal 'Het Welzijn'.

De muzikanten

Iedereen met voldoende muzikale kennis kan muzikant van onze harmonie worden.

In het harmonieorkest zijn het natuurlijk hout- en koperblazers en slagwerkers die op hun vertrouwde instrumenten kunnen spelen. Voor andere kan altijd naar een gepaste oplossing worden gezocht.
Wie twijfelt aan zijn kunnen, of zeker is dat hij nog niet voldoende zijn weg zal vinden in het harmonieorkest, is er altijd de jeugdharmonie. Hier kan men gerust zijn eerste stappen zetten in de wereld van de hafabra. Opgelet de noodzakelijke scholing haal je best in de plaatselijke muziekacademie.